Rólam

Sövegjártó Petra vagyok, megoldásfókuszú coach. Elsősorban sportolók, gyermekek illetve tinédzserek coaching folyamataival foglalkozom, igény esetén felnőttekkel is.

Sövegjártó Petra Sport coach
Sövegjártó Petra -Sport Coach

Világéletemben érdeklődő voltam, szerettem kérdezni, beszélgetni. Edzőként is a gyerekekre, tinédzserekre specializálódtam, azért mert könnyen megtalálom velük a közös összhangot, szeretek velük együtt dolgozni. Ezért döntöttem úgy, hogy összegyúrom erősségeimet és megoldásfókuszú coach leszek, elsősorban az utánpótlás korosztály számára.

Az idáig vezető út során az alábbi képzéseken vettem részt:

Megoldásfókuszú coaching gyermekekkel és kamaszokkal (Solutionsurfers – 2019)

Coach továbbképzés (Pünkösdi Teológia Főiskola – 2019)

Approved Coach Specific Training Hours / 67 óra coach specifikus képzés (International Coach Federation / Pünkösdi Teológiai Főiskola – 2020)

Sport Coach (Media Coaching Kft. – 2020)

Coaching beszélgetéseimet jellemzi a maximális figyelem, az alkalmazkodás az ügyfélhez, a cél szem előtt tartása. A megoldásfókuszú coaching csodája, hogy az ügyfél erőforrásaival dolgozik, a résztvevőben rejlő kreativitást, tehetséget és erőt tárja fel (legyen 8 -14- vagy 60 éves). A coach csupán kérdéseivel segíti az útján, a benne rejlő potenciál kiaknázásában.

A sportolók speciális élethelyzetben vannak, egyrészt szerencsések mert rátaláltak arra amit imádnak csinálni, másrészt az élet több területén szükséges egy időben helyt állniuk. Az utánpótlás korú sportolók egyszerre nyújtanak teljesítményt versenyeiken, az iskolában, alkalmazkodnak csapattársaikhoz és edzőikhez, miközben a külvilág is szemléli, sokszor becsmérli eredményeiket. Egy-egy coaching ülés kiváló alkalom a célok, prioritások meghatározására, a jó szokások felismerésére és kialakítására.

Az élet más területein

10 évig gyorsasági motorversenyeztem. Legjobb eredményem, hogy 2005-ben a Női Európa Kupa III. helyezettje voltam a Superstock 600-as kategória év végi összesítésében. Előtte 125 GP-ben versenyeztem, több Európa Bajnoki futamra kvalifikáltam és 2002-ben az IDM-en pontot szereztem.

Tisztában vagyok azzal, hogy célzottabb mentális felkészüléssel jómagam is hatékonyabb, sikeresebb lehettem volna a pályafutásom során. A tudatos felkészülés segíthette volna az edzéseim hatékonyságát, a stresszhelyzetek kezelését.

2003: még nem tudtam, hogy Sport Coach leszek

A versenyzést abbahagyva nem sokáig bírtam az inaktív életet, éreztem, hogy szükségem van valamire, ami a mindennapokban karban tartja a testem és lelkem, fokozza a jókedvem. Ekkor leltem rá a Kangoo Jumps edzésekre, majd végeztem el az edzés tartásához szükséges kurzusokat. Ezzel párhuzamosan diplomáztam a Budapest Kommunikációs Főiskolán. A mai napig rendszeresen tartok Kangoo Jumps edzéseket és táborokat, gyerekeknek és tinédzserek számára.

2015 és 2018 között a Magyar Curling Szövetség főtitkáraként dolgoztam, ahol rengeteget tanultam a hazai sportirányítási rendszerről, a döntési és támogatási mechanizmusokról. 2017-ben Sportdiplomáciai szaktanácsadó diplomát szereztem a Széchényi István Egyetemen.

Párommal Viktorral van egy gyönyörű francia bulldogunk Phoebe. Szeretek síelni, motorozni,  vitorlázni, pihenésképp sorozatokat szoktam nézni.